Грицак і Шимонович домовилися про співпрацю

Грицак і Шимонович домовилися про співпрацю

Укрінформ
Голова СБУ Василь Грицак під час зустрічі з помічником генерального секретаря ООН з прав людини Іваном Шимоновичем домовився про більш тісне співробітництво.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Під час зустрічі було обговорено широке коло питань, пов'язаних з ситуацією з правами людини в Україні, особливо у розрізі російської агресії. Сторони досягли домовленості щодо налагодження більш тісного співробітництва із зазначених питань, зокрема в напрямку підготовки регулярних доповідей моніторингової місії ООН з прав людини в Україні", - йдеться в повідомленні.

Учасники зустрічі наголосили, що така взаємодія сприятиме об'єктивнішому висвітленню ситуації з правами людини в державі та донесенню до світової спільноти реального стану справ у цій сфері.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні на прес-конференції Шимонович, презентуючи доповідь ООН «Україна: після двох років конфлікту», заявив, що катування відбувалися на територіях і підконтрольних українській владі, більшість із таких випадків пов'язані з тортурами, що застосовані у закладах, які підпорядковуються СБУ.

Згодом у Службі безпеки України заперечили заяву ООН про секретні тюрми, в яких катують людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-