Адвокати звинуватили СБУшника Вовка в гальмуванні справи Савченко

Адвокати звинуватили СБУшника Вовка в гальмуванні справи Савченко

Укрінформ
Адвокати Надії Савченко Марк Фейгін і Микола Полозов стверджують, що у Службі безпеки України були люди, які перешкоджали їм у отриманні інформації, необхідної для ведення захисту української льотчиці і народного депутата.

Про це адвокати заявили на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"У бюрократичному апараті є дурні і ідіоти. Це універсальна категорія. Розповім вам один випадок: це було восени 2014 року, триває слідство над Надією Савченко, я зустрічаю на програмі Шустер LIVE людину, якій пишемо папери і марно намагаємося домогтися документів - біллінгів телефонів. Це начальник слідчого управління СБУ Василь Вовк ... а він відповідає, що нічого нам не дасть", - розповів Фейгін.

Адвокат зазначив, що про цю ситуацію розповів українському парламентарію від «Батьківщини» Сергію Власенку. Той, у свою чергу, звернувся до тодішнього голови СБУ Валентина Наливайченка, і документи були отримані. "Потім Вовк, чи то від образи, чи то від нерозуміння дає інтерв'ю і каже в ньому про те, що ми всі агенти ФСБ", - сказав Фейгін.

Після цього, адвокатам Савченко дзвонили радники глави СБУ і вибачалися за ці слова начальника слідчого управління Служби безпеки України.

При цьому адвокат Микола Полозов зазначив, що ті перешкоди і тиск, які були в Україні і Росії у цій справі, порівнювати ні в якому разі не можна. "Ми там (в РФ - ред.) знаходимося під ковпаком і абсолютно очевидно, що всі телефони прослуховуються, нам доводиться вести абсолютно чистий спосіб життя, тому що якщо є хоч якась пляма, помарка, то це, безумовно, важіль тиску" , - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-