Всі глави МЗС Євросоюзу підтримують безвіз для України - Клімкін

Всі глави МЗС Євросоюзу підтримують безвіз для України - Клімкін

Укрінформ
Усі міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу підтримують надання безвізового режиму для України.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін за результатами проведення міністерської зустрічі глав МЗС країн «Східного партнерства» і держав ЄС у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Дуже радий, що почув підтримку запровадження безвізового режиму абсолютно усіма міністрами», - запевнив глава МЗС України.

Він додав, що усі міністри також заявили, що по Україні, а також по Грузії немає проблемних питань щодо виконання зобов’язань для скасування віз.

Міністр наголосив, що процес візової лібералізації для українців проходить в ЄС за планом, і Україна не прив’язана у ньому до проблем інших країн.

«Не йдеться про якісь глобальні затримки або про якесь політичне пакетування з іншими країнами», - заявив глава МЗС.

Клімкін підкреслив, що сьогодні Україна вкотре отримала всебічну підтримку свого суверенітету, територіальної цілісності та невизнання тимчасової окупації Криму на тлі бажання продовжувати допомогу.

«Ми хочемо стати частиною спільного ринку ЄС. Ми хочемо стати частиною енергосистеми Євросоюзу. Відповідно, до нас має бути особливе ставлення», - наголосив міністр.

На засіданні глава МЗС України також детально поінформував європейських колег про порушення Росією Мінських домовленостей у частині блокування доступу української сторони до ділянки кордону з РФ.

«Я передав матеріали не лише з фото, а й з відео, на яких зафіксовано, як російська техніка перетинає кордон», - розповів Клімкін. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-