Ващиковський про Україну та Грузію: Європейці мають їздити Європою без віз

Ващиковський про Україну та Грузію: Європейці мають їздити Європою без віз

Укрінформ
Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський вважає, що Україна є європейською країною і повинна отримати безвізовий режим з Євросоюзом.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів про долю безвізового режиму для України перед засіданням Ради ЄС із закордонних справ у Брюсселі, інформує кореспондент Укрінформу.

"Це (Україна і Грузія. – Ред.) – європейські країни, і вони повинні отримати безвізовий режим... Вважаю, що європейці заслуговують на те, щоб пересуватися по Європі без віз", - сказав глава МЗС Польщі.

На запитання, чи може доля безвізового режиму для України в ЄС вирішуватися в одному пакеті щодо "безвізу" для Туреччини, польський дипломат підкреслив, що на цю тему потрібно "серйозно поговорити" у Брюсселі.

"Насамперед європейці повинні мати безвізовий режим. Слід і потрібно відверто про це порозмовляти, хто на це заслуговує у першу чергу – Грузія, Україна чи Туреччина", - констатував глава польської дипломатії.

Він додав, що кожна з цих країн перебуває на своїй стежці розвитку відносин з ЄС, а тому до них потрібно підходити індивідуально.

Водночас він підкреслив, що Польща веде найбільш ліберальну візову політику щодо України, видавши торік українцям понад 900 тис. віз.

Очікується, що Рада ЄС розгляне питання безвізового режиму для України на засіданні 10 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-