Єврокомісія: Україна має отримати безвізовий

Єврокомісія: Україна має отримати безвізовий "дуже скоро"

Укрінформ
Європейська комісія, попри скептичні заяви окремих країн-членів ЄС, наполягає, що Україна виконала План дій з візової лібералізації (ПДВЛ) та має незабаром отримати безвізовий режим.

Про це йдеться у заяві представництва ЄС в Україні, розміщеній у Facebook

"Європейська комісія, попри скептичні заяви окремих країн-членів ЄС, розраховує, що Україна ближчим часом отримає безвізовий режим. Єврокомісія наполягає, що Україна виконала ПДВЛ та має отримати безвізовий "дуже скоро", - йдеться у заяві.

Зазначається, що "після того, як Україна успішно досягла відповідності всім індикаторам, які встановлені Планом дій візової лібералізації (ПДВЛ), Єврокомісія запропонувала Раді ЄС та Європарламенту зняти візові вимоги (для короткострокових поїздок в ЄС) для громадян України".

"Єврокомісія сподівається, що Європарламент та Рада ЄС дуже скоро схвалять цю пропозицію", - йдеться у повідомленні.

У заяві дипмісії наголошується, що ідея про впровадження захисного механізму, який дозволяв би призупиняти дію безвізового режиму, "не спрямована проти якоїсь конкретної країни". 

"Цей механізм має застосовуватися горизонтально, для всіх держав, що отримали візову лібералізацію", - підкреслюється у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-