Друга особа Держдепу їде в Європу говорити про НАТО і Україну

Друга особа Держдепу їде в Європу говорити про НАТО і Україну

Укрінформ
Заступник глави Державного департаменту США Ентоні Блінкен відбуває в європейське турне, в рамках якого відвідає Польщу, Болгарію, Румунію й Францію, де говоритиме не тільки про співпрацю зі США, але і взаємодію в рамках НАТО, а також триваючий конфлікт на сході України.

Про це офіційно заявили в зовнішньополітичному відомстві США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен відвідає Варшаву, Софію, Бухарест і Париж впродовж 5-10 травня", - зазначили в зовнішньополітичному відомстві.

У Варшаві в період 5-6 травня заступник держсекретаря зустрінеться з високопосадовцями, щоб "обговорити двосторонні й регіональні питання, в тому числі саміт НАТО, який пройде влітку цього року в Варшаві, а також триваючу кризу в Україні".

Впродовж 6-7 травня американський представник перебуватиме в столиці Болгарії, де обговорить з керівництвом країни питання співпраці на двосторонньому рівні та в рамках НАТО.

У Румунії (7-8 травня) Блінкен спілкуватиметься про підготовку до саміту НАТО, а також співпрацю в галузі безпеки, економічне партнерство, верховенство права, реформування законодавства та уряду.

Кінцевим пунктом турне заступника держсекретаря США буде Париж. Заплановано, що він перебуватиме там 9-10 травня, щоб "провести зустрічі з французькими офіційними особами". При цьому в Держдепі не уточнили, які саме теми обговорюватимуться в столиці Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-