Карабахський конфлікт: Чубаров закликав підтримати Азербайджан

Карабахський конфлікт: Чубаров закликав підтримати Азербайджан

Укрінформ
Україна має і далі незмінно підтримувати територіальну цілісність Азербайджану, Грузії, Молдови, суверенітет яких порушено внаслідок прямого втручання Москви.

Про це заявив лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Фейсбуці.

"Окупація Росією Криму та реальна загроза майбутньому його корінного народу - кримських татар, понад 10 тисяч смертей громадян України, які проживали в Донецькій і Луганській областях, перетворили мене на жорсткого прагматика. Коли мене сьогодні попросили викласти свою оцінку в ситуації, що загострилася навколо Нагірного Карабаху..., мовляв, чия позиція мені ближче - Азербайджану чи Вірменії, відповів коротко і зло: "З таким же успіхом ви могли мене запитати про моє ставлення до Зімбабве, Венесуели, Сирії, Куби, Нікарагуа, Судану, Північної Кореї і Болівії, які проголосували разом з Вірменією за підтримку окупації Криму Росією... ". Україна має і надалі залишатися незмінною в своїй підтримці територіальної цілісності Азербайджану, Грузії, Молдови..., суверенітет яких порушено внаслідок прямого втручання Москви...", - написав Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася в ніч на суботу, 2 квітня 2016 р. Вірменська і азербайджанська сторони звинуватили одна одну у наступі із застосуванням важкого озброєння. Президент Вірменії Серж Саргсян повідомив про загибель 18 етнічних вірменських солдатів у ході обстрілів. Влада Азербайджану заявила про 12 загиблих солдатів і одного цивільного.

3 квітня Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Баку припиняє в односторонньому порядку військові дії в зоні карабаського конфлікту.

Нагірний Карабах, населений переважно вірменами, оголосив про вихід зі складу Азербайджану в 1991 році. Це призвело до збройного конфлікту, під час якого Азербайджан втратив контроль над територією, загинуло близько 30 тисяч людей. Нині сили, що складаються з етнічних вірмен, контролюють не тільки територію Нагірного Карабаху, а й панівні висоти навколо цього регіону. Таким чином, Азербайджан не має фактичної влади приблизно над п'ятою частиною території, яка юридично цій державі належить.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-