Нагірний Карабах: сторони заявляють про понад сотню обстрілів

Нагірний Карабах: сторони заявляють про понад сотню обстрілів

Укрінформ
Сторони конфлікту в Нагірному Карабасі повідомляють про продовження бойових дій у цьому регіоні Азербайджану.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Міністерство оборони Азербайджану в ранковому зведенні із зони бойових дій повідомляє про 121 випадок порушення перемир’я вірменською стороною впродовж минулої доби. За цими даними, вірменські сили застосовують міномети калібрів 60, 82 та 120 міліметрів. Азербайджанські військові також інформують, що завдали 125 обстрілів у відповідь.

Речник міністерства оборони Вірменії Арцрун Ованесян цитує на своїй сторінці у Фейсбуці повідомлення «армії оборони Нагірного Карабаху», згідно з яким уночі 4 квітня азербайджанська сторона продовжила мінометні та артилерійські обстріли передових позицій і вірменських населених пунктів уздовж усієї лінії зіткнення. Особливо інтенсивний обстріл із застосуванням ракетних систем залпового вогню «Град» та 152-міліметрової артилерії, за цим повідомленням, розпочався о 7:00 за місцевим часом на південно-східному і північно-східному напрямках.

Ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася у ніч на суботу, 2 квітня. І вірменська, і азербайджанська сторони звинуватили одна одну в наступі із застосуванням важкого озброєння. Президент Вірменії Серж Сарсян повідомив про загибель 18 етнічних вірменських солдатів у перебігу обстрілів. Влада Азербайджану заявила про 12 загиблих солдатів і одного цивільного.

3 квітня Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Баку припиняє в односторонньому порядку військові дії в зоні карабаського конфлікту.

Нагірний Карабах, населений переважно вірменами, оголосив про вихід зі складу Азербайджану у 1991 році. Це призвело до збройного конфлікту, під час якого Азербайджан втратив контроль над територією, загинуло близько 30 тисяч людей. Нині сили, складені з етнічних вірмен, контролюють не лише територію Нагірного Карабаху, а й панівні висоти навколо цього регіону. Таким чином, Азербайджан не має фактичної влади приблизно над п’ятою частиною території, яка юридично цій державі належить.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-