Президент обіцяв Сакварелідзе обговорити його повернення в ГПУ

Президент обіцяв Сакварелідзе обговорити його повернення в ГПУ

Укрінформ
Колишній заступник генерального прокурора – прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе, зустрівся з президентом України Петром Порошенком і обговорив з ним наказ Віктора Шокіна щодо його звільнення.

Про це повідомив Сакварелідзе в інтерв'ю виданню "Новое время".

За його словами, Глава держави запевнив, що звільнення не було з ним погоджено. Крім того, Президент пообіцяв обговорити з новим генпрокурором відновлення членів команди Сакварелідзе на посадах в ГПУ.

"Президент сказав, що в наших стосунках нічого не змінюється, і що моє звільнення не було погоджено з ним... Президент сказав, що він говоритиме з новим генеральним прокурором... про те, щоб нас відновили", – розповів Сакварелідзе.

Екс-прокурор у черговий раз нагадав, що він не претендує на посаду голови ГПУ, а також висловив побоювання, що на членів його команди в Одеській прокуратурі буде чинитися тиск.

"Боюся, що, на жаль, їх теж будуть гнобити. Вони не перетиналися з інтересами особисто генерального прокурора Шокіна, але у них теж, напевно, створюватимуться проблеми", – припустив екс-прокурор.

Нагадаємо: раніше Давид Сакварелідзе заявив про ділові зв'язки глави ГПУ Віктора Шокіна з "діамантовими прокурорами" Олександром Корнійцем і Володимиром Шапакиним.

Одним з останніх рішень Шокіна на посаді генпрокурора України стало звільнення свого заступника Давида Сакварелідзе, якого було притягнуто до дисциплінарної відповідальності "за грубе порушення правил прокурорської етики".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-