Сакварелідзе звільнили з ГПУ

Сакварелідзе звільнили з ГПУ

Документ
Укрінформ
Генпрокурор Віктор Шокін звільнив свого заступника Давіда Сакварелідзе.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Заступника Генерального прокурора України Д. Сакваралідзе звільнено з органів прокуратури. Структуру Генпрокуратури приведено у відповідність до вимог Закону України "Про прокуратуру", - зазначається в повідомленні.

Як пояснили в ГПУ, до відомства упродовж останнього часу неодноразово надходили колективні депутатські звернення та запити щодо невідповідності вимогам статей 8, 15 Закону України "Про прокуратуру" встановленої у структурі та штатному розписі посади заступника Генерального прокурора України - прокурора Одеської області, яку обіймає Д. Сакварелідзе.

Крім того, наголосили в Генпрокуратурі, обгрунтованість рішення про встановлення зазначеної посади стало предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді міста Києва за позовом народного депутата України.

У прес-службі зазначають, що своїм наказом від 29 березня поточного року Шокін також притягнув до дисциплінарної відповідальності Сакварелідзе за грубе порушення правил прокурорської етики, втручання у непередбаченому законодавством порядку у службову діяльність іншого прокурора, скоєння проступку, який порочить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов’язків, звільнивши його з посади заступника генерального прокурора України – прокурора Одеської області та з органів прокуратури.

"Виконання обов’язків прокурора Одеської області покладено на першого заступника прокурора цієї області Жученка О.Д.", - додали в ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-