Сакварелідзе: Мене і мою команду обдурили в ГПУ

Сакварелідзе: Мене і мою команду обдурили в ГПУ

Укрінформ
Заступник генпрокурора - прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе прокоментував озвучені на брифінгу прокурора Генпрокуратури Владислава Куценка заяви щодо призначень 17 працівників, які займалися справою "діамантових прокурорів".

Як написав Сакварелідзе в Фейсбуці, працювати в ГПУ йому та його команді не дають.

"Дивився медіа-реакцію Шокіна, яку вже звично озвучував його особистий "спікер". Мене дуже дивує нахабство і впертість системи, її здатність настільки безсовісно й відверто плювати в обличчя суспільству. Сидить цей спікер і безсоромно бреше, при цьому, сам же ще раз підтверджує, що всі наші хлопці зараз поза штатом. Людською мовою це означає, що робота фактично паралізована", - заявив заступник генпрокурора.

На його думку, команда з 17 прокурорів стала об'єктом помсти Шокіна.

"Тобто ми маємо таку ситуацію: були люди, які чесно працювали, не побоялися братися за корупціонерів усіх мастей, включаючи близьких до керівництва ГПУ, і в результаті - поплатилися за це, ставши об'єктом помсти Шокіна і його команди", - зазначив Сакварелідзе.

За словами заступника генпрокурора, Генеральна інспекція в ГПУ була створена за його ініціативи та за підтримки США, "куди й мали були призначити всіх моїх хлопців. Технічно, це елементарний процес, який займає максимум 2 години часу, якщо є воля і бажання це зробити. Мене і мою команду, 17 порядних і патріотичних хлопців, просто нахабно й цинічно обдурили".

Про те, що до Генеральної інспекції буде проведено конкурс, Сакварелідзе дізнався "лише постфактум".

"Чомусь Генеральний прокурор не думав про відкритий конкурс на посаду начальника такого важливого підрозділу, а поставив мене, куруючого заступника, перед фактом, що за власним рішенням призначив керівником Генеральної інспекції Максима Мельниченка. Я дізнався про це лише постфактум", - написав він.

Сакварелідзе пояснив, "що в пана Шокіна відбулася нарада, де було вирішено (сподіваючись перехитрити мене і громадськість) таке: оголосити конкурс на всі вакансії до Генеральної інспекції, рапорти на призначення на які вже майже два місяці лежать, підписані мною особисто".

Нагадаємо, сьогодні на брифінгу прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко повідомив, що всім звільненим працівникам ліквідованих раніше Управління з розслідування кримінальних проваджень відносно працівників прокуратури і Відділу процесуального керівництва запропоновано вакантні посади в центральному апараті Генеральної прокуратури.

В той же час спікер ГПУ зазначив, що надалі прокурорів на роботу в Генінспекцію набиратимуть на конкурсних принципах. За словами Куценка, такою є позиція генерального прокурора Віктора Шокіна.

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня журналістам стало відомо, що з Генпрокуратури звільнили 17 працівників ліквідованих раніше Управління з розслідування кримінальних проваджень відносно працівників прокуратури і Відділу процесуального керівництва, які займалися так званою справою "діамантових прокурорів". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-