Соболєв сказав, хто гальмує зміни до закону про люстрацію

Соболєв сказав, хто гальмує зміни до закону про люстрацію

Ексклюзив
Укрінформ
Народний депутат із фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв заявив, що Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя досі затягує внесення змін до чинного закону "Про очищення влади".

Про це він заявив у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"Зміни до закону про люстрацію напрацьовані вже рік. На жаль, комітет, який очолює соратник Президента Руслан Князевич (правовий комітет парламенту), рік їх не розглядав, а прямо перед засіданням Конституційного Суду, який вирішив знову скасувати люстрацію, повернув їх нам, тобто авторам, без попередження, що таке рішення буде прийматися. Нещодавно ми подали їх заново, в тому числі додавши ідеї, які останній рік проявили і останні виклики в люстрації. Проте наразі комітет їх знову не розглядає", - сказав Соболєв.

Він додав, що ключовими змінами до закону про люстрацію запропоновано поєднати люстрацію з покаранням тих, хто бреше в деклараціях.

"Ми написали поправку, щоб кожен, хто бреше в декларації, одночасно разом з іншими покараннями і люструвався, тобто відсторонявся від державної служби із забороною повертатися", - сказав нардеп.

За його словами, другою важливою запропонованою зміною є пропозиція, щоб кандидати на посади місцевих, народних депутатів і на посаду Президента проходили люстраційну перевірку.

"Якщо в цих осіб виявлена невідповідність закону про люстрацію, то ми пропонуємо таким особам забороняти балотуватися на посади", - уточнив Соболєв.

Депутат зауважив, що третьою важливою зміною є норма про люстраційну перевірку для суддів Конституційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-