Amnesty вимагає перегляду справи Савченко

Amnesty вимагає перегляду справи Савченко

Укрінформ
Справа української льотчиці Надії Савченко має бути повторно розглянута згідно зі стандартами справедливого судочинства.

Про це заявляє Amnesty International.

"Абсолютно неприйнятно відправляти Надію Савченко до в’язниці після такого недолугого та політизованого судового розгляду", - наголосив Джон Дальхузен, директор Amnesty International в Європі та Центральній Азії.

За його словами, низка сумнівних процедур та рішень головуючого судді протягом цього судового процесу показують очевидне презирство до процедури належного судочинства та позбавляють Савченко будь-якої надії на доведення своєї невинуватості.

"Єдиний шлях, завдяки якому правосуддя може бути досягнуто і для Надії, і для журналістів, що загинули, — це повне та неупереджене розслідування всіх підозр та повторний розгляд, який має бути вільним від політичного втручання та відповідати міжнародним стандартам правосуддя", - заявив Дальхузен.

Як повідомляв Укрінформ, Донецький міський суд Ростовської області РФ 21 березня почав оголошувати "вирок" Надії Савченко.

Російське слідство звинувачує Савченко у вбивстві російських журналістів шляхом коригування вогню. Насправді телевізійники "Росії-1", які працювали без акредитацій і належних засобів захисту, загинули, потрапивши під випадковий обстріл.

Савченко також звинувачують у незаконному перетині кордону. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була незаконно переправлена на територію Росії, де проти неї сфальсифікували справу.

Команда адвокатів Савченко (троє російських і один український) викрила фальсифікації і довела невинність Савченко за допомогою кількох алібі (телефонний біллінг, астрономічна експертиза).

Світові лідери закликали керівництво Росії відпустити Савченко. В Європі й світі обговорюється санкційний "список Савченко" щодо російських чиновників, у тому числі високопоставлених. На 21-22 березня в усьому світі планується проведення Global Day #FreeSavchenko.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-