Джемілєв вважає, що світ недостатньо тисне на Москву

Джемілєв вважає, що світ недостатньо тисне на Москву

Укрінформ
Не всі країни світового співтовариства готові вживати активних заходів щодо посилення санкцій проти Росії. Незважаючи на невизнання окупації, деякі держави заявляють, що втомилися від них.

Про це в інтерв'ю газеті "День" заявив Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Дипломати і посли, з якими ми часто спілкуємося, в один голос говорять, що вони не визнають і ніколи не визнають окупацію Криму. Проте одна справа - не визнавати, а інша - вживати якісь активні заходи. Є країни з дуже жорсткою позицією – Велика Британія, США, Канада, які завжди наполягають на посиленні санкцій", - сказав Джемілєв.

Водночас, зазначив він, є держави, які втомилися від санкцій і вважають, що вони завдають шкоди їхнім економікам. На думку Джемілєва, "саме там дуже велика інфільтрація людей, які б лобіювали російські інтереси".

"Окупація Криму буде постійним ярмом для РФ, і чим раніше він буде звільнений, тим краще для неї самої", - зазначив Джемілєв, уточнивши, що "при Путіні це не дуже ймовірно".

За словами Джемілєва, водночас з посиленням санкцій проти РФ, Україні необхідно підвищувати обороноздатність країни.

Як вважає народний депутат, окупувавши Крим, Путін не досягнув головної мети: лояльності українського керівництва, яке б сприйняло цю окупацію і у нього не було би проблеми з міжнародною спільнотою.

"Але цього не сталося. Зараз Путін робить головні ставки на дестабілізацію ситуації всередині України і намагається створити такі умови, через які Захід від нас відмахнеться", - вважає Джемілєв.

Нагадаэмо, 18 березня Мустафа Джемілєв виступить у Раді безпеки ООН з питання порушення прав людини в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-