Крим показав, що хоче бути з Україною - Чубаров

Крим показав, що хоче бути з Україною - Чубаров

Укрінформ
Події 26 лютого в Сімферополі показали всьому світу, що насправді Крим хоче бути у складі України.

Про це на міжнародному форумі "Крим - це Україна. Анексований півострів між минулим і майбутнім" заявив народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"26 лютого 2014 року світу було продемонстровано, що кримське суспільство в значній своїй частині не приймає, не хоче, не бажає іншого майбутнього для Криму, ніж у складі України, де на той момент були труднощі", - сказав Чубаров.

За його словами, цього дня мітинг у Сімферополі, організований Меджлісом кримськотатарського народу, зібрав людей різних національностей, які виступили за збереження єдиної України.

Як вважає політик, 26 лютого був назавжди похований міф про добровільне приєднання Криму до Росії, оскільки 27 лютого їй довелося використати "грубу військову силу для захоплення громадських органів управління в Криму".

"Без цього мітингу, без смерті кримського татарина Решата Аметова Україні і світу було б дуже важко доводити ненасильницький характер приєднання півострова до Росії", - переконаний Чубаров.

Водночас, сказав він, "кримська ситуація - велике випробування для міжнародного співтовариства, для всієї конструкції міжнародних організацій".

Голова Меджлісу закликав міжнародне співтовариство "позбутися подвійних стандартів", коли в статутах міжнародних організацій пишеться одне, а в реальному житті - інше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-