Іслямов пропонує конкретний план повернення Криму

Іслямов пропонує конкретний план повернення Криму

Укрінформ
Повернути Крим – таку "головну мету життя" поставив собі голова координаційного штабу Громадської блокади Криму Ленур Іслямов.

Про це він розповів в інтерв'ю «Українській правді».

У Іслямова є план повернення півострова, і він готовий представити його і президенту, і прем'єру.

«Перше: визнати кримських татар корінним народом Криму. В Верховній Раді.

Друге: набрати політичну вагу. Зібратися всім, і прем'єру, і президенту і сказати буквально наступне: «Ми кримських татар не врятували чи не врятували українців кримськотатарського походження, ми їх не врятували в Криму. Криму у нас зараз немає, завтра ми його не зможемо повернути. Але давайте його повернемо через кримськотатарську автономію».

Далі, на думку Іслямова, слід ввести кримських татар в представництво в ООН. «Вони, як корінний народ Криму, будуть захищати і домагатися деокупації Криму юридично. Є ж конвенція.

Тобто, ми не просто як українці, яким росіяни можуть сказати: «Ми віддали вам у 1954 році Крим, що ви від нас хочете? Ви користувалися Кримом, тепер ми його назад забрали», - пояснив Іслямов.

Потім потрібно «робити кримськотатарський батальйон», замінити паспорта (всім громадянам України на окупованій території). «Кримським татарам найважливіше дає те, що вони отримують Кримськотатарську республіку у складі України, - заявив Іслямов. І додав: «вибачте, ми ніколи й не приховували, що ми хочемо це зробити. Ми ніколи не приховували, що хочемо зробити це в складі України. Ми просто хочемо відновити власні права».

Він переконаний, що, якщо план буде реалізований за таким сценарієм, можливу реакцію Росії можна буде списати з рахунків. «Коли в татар буде зброя, хай вони спробують забрати у нас будь-що!».

«Крим не забрали у татар. Крим забрали в українців. – Підкреслив Іслямов. - Україна не змогла захистити кримських татар, кримськотатарський беззбройний народ. Я кажу про те, щоб у нас була зброя. Ми повинні самі захищати цю землю».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-