Іслямов розповів, чому 20 днів працював на окупаційну владу Криму

Іслямов розповів, чому 20 днів працював на окупаційну владу Криму

Укрінформ
В житті бувають помилки, в тому числі і тактичні, - так голова координаційного штабу Громадської блокади Криму Ленур Іслямов пояснив той факт, що спочатку він 20 днів працював на окупаційну владу в Криму.

Про це він розповів в інтерв'ю «Українській правді».

«Стратегічно у нас мета одна – ми стоїмо за кримськотатарську автономію.

Але ми розуміли, що російська армія наступає, а Україна не буде боротися за Крим. Всі українські керівники говорили Чубарову "Ми не знаємо, що робити", - розповів Іслямов. А що робити кримським татарам? Ми на референдум не приходили, української влади немає – повний бардак».

За його словами, його кандидатуру запропонував Рефат Чубаров, оскільки Іслямов – «не член Меджлісу», і у нього на той момент вже 20 років як було російське громадянство.

Меджліс довірив йому і Зауру Смирнову (колишній член Меджлісу, зараз чиновник "кримського уряду" – УП) представляти інтереси кримських татар в окупаційний уряді Криму, «і ми взяли мандат на два тижні, щоб побачити, як буде діяти кримська влада».

«Але в якийсь момент дійшло до того, що нам заборонили відзначати 18 травня, - розповів Іслямов. - І нам довелося зайняти більш жорстку позицію. Я більше не міг терпіти».

«І після того, як ми зрозуміли, що 18 травня нам провести не дадуть, Меджліс написав папір, що ми не приймаємо цю владу. Природно, нам було сказано: Іслямова знімемо, Чубарова – депортуємо».

Також Іслямов стверджує, що йому взамін на лояльність «пропонували гроші Газпрому, гроші Роснєфті – на мій банк». За його словами, ціна була – «мільярди». «За телеканал мені пропонували 25 млн доларів», - уточнив Іслямов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-