Самопоміч вимагає переносу виборів до райрад у Києві

Самопоміч вимагає переносу виборів до райрад у Києві

Укрінформ
Фракції "Об'єднання "Самопоміч" у Київській міській раді вимагає розгляду проекту рішення про звернення до Центральної виборчої комісії щодо призначення нової дати виборів до районних рад.

Про це під час брифінгу у Київраді розповів голова фракції "Об'єднання "Самопоміч" у Київраді Сергій Гусовський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чотири з п'яти фракцій в Київській міській раді вимагають розгляду питання про звернення до ЦВК щодо призначення виборів до районних в місті Києві рад. Ми заявляємо, що йде навмисне блокування процесу виборів до районних рад, вони були призначені Київрадою в липні минулого року на 27 березня. Вони не можуть відбутися, тому що є судові рішення, абсолютно абсурдні позови з боку ГО "Наждак". Тепер ми вимагаємо розгляду проекту рішення про звернення до ЦВК щодо призначення нової дати виборів", - сказав Гусовський.

За його словами, сьогодні на засіданні Київради не може відбутися розгляд питання про районні ради, допоки не буде прийняте рішення регламентною комісією. "Регламентна комісія складаєть з чотирьох членів, три з цих чотирьох членів є представники фракції "Солідарність", вони вже декілька днів поспіль не можуть зібратися, тобто йде навмисне блокування процесу розгляду регламентною комісією, тобто це нічим іншим, як політичним замовленням спрямованим на те, щоб вибори до районних рад не відбулися", - сказав Гусовський.

Водночас представник фракції "Солідарність", голова Постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков зазначив, що засідання Київради краще розпочати з розгляду важливіших питаннь, таких як освіта, програма "Турбота", погашення державного боргу в місті Києві. "Але одна із фракцій, а саме фракція "Самопомочі", вирішила, що питання призначення виборів до районних рад є важливішим. Тимпаче, що ми переконували, що той документ, який пропонується голосувати, не пройшов необхідну процедуру. Тобто фактично сесійну залу Київраду штовхають на те, щоб винести проект рішення незаконний, який не пройшов відповідні юридичні процедури", - сказав Странніков.

Зокрема, він зазначив, що "зараз немає сенсу гнати аж на стільки швидко, щоб саме 29 травня призначати нові вибори, ці вибори можуть бути і в червні, і в липні, тоді коли визначиться Центральна виборча комісія".

Нагадаємо, перед початком засідання фракція "Об'єднання "Самопоміч" заблокувала президію Київради з вимогою проголосувати проект рішення, який дозволить ЦВК призначити вибори до районних рад міста Києва на 29 травня.

27 січня Окружний адмінсуд міста Києва задовольнив клопотання Громадської організації "Громадський контроль "НАЖДАК" та фактично заборонив ЦВК займатися організацією місцевих районних виборів у столиці.

ЦВК подала апеляцію на таке рішення, яку сам суд вирішив розглянути лише 11 лютого поточного року.

Київський апеляційний суд оголосив перерву до 10-ї години 17 лютого

в засіданні з розгляду справи щодо оскарження рішення Окружного адмінсуду столиці, що призупиняє дію постанови ЦВК про призначення з 6 лютого початку виборчого процесу з виборів депутатів райрад у Києві 27 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-