Польща щомісяця платитиме сім’ям за другу і наступну дитину

Польща щомісяця платитиме сім’ям за другу і наступну дитину

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон, який передбачає виділення щомісячної допомоги на другу та кожну наступну дитину в сім’ї у розмірі 500 злотих (понад 120 дол.), а також на першу дитину в сім’ях, де дохід на члена сім’ї не перевищує 800 злотих (понад 200 дол.).

Програму "Сім’я 500 плюс" підготувало міністерство сім’ї, праці і соціальної політики Польщі, інформує кореспондент Укрінформу.

"Це для мене надзвичайно радісний день, оскільки вперше від 1989 року сьогодні завершується законодавчий процес, який справді означає підтримку з боку польської держави для тих, хто в нашій країні є найважливішим – для сімей, які мають дітей", - заявив Дуда.

Він висловив переконання, що завдяки цим коштам життя польських сімей значно покращиться.

Президент Польщі зазначив, що програма покращить демографічну ситуацію в країні і сприятиме розвитку її економіки.

Ініціатива виплати 500 злотих на дітей була однією з основних обіцянок правлячої нині партії "Право і Справедливість" (PiS) під час осінньої парламентської виборчої кампанії, в якій вона перемогла і сформувала однопартійний уряд.

Кілька днів тому закон схвалили обидві палати польського парламенту.

Оцінюється, що допомогу буде виплачено на 3,7 млн польських дітей в 2,7 млн сімей. В 2016 році на програму буде витрачено 17 млрд злотих (понад 4,2 млрд дол.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-