Полякам обіцяють середню європейську зарплату до 2030-го

Полякам обіцяють середню європейську зарплату до 2030-го

Укрінформ
Уряд Польщі затвердив у вівторок нову програму розвитку країни.

Про це після засідання уряду заявила прем'єр-міністр РП Беата Шидло, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“З великим задоволенням хочу поінформувати, що Рада міністрів прийняла програму розвитку, яку спрямовуємо до поляків. Це одна з програм, з якою ми йшли на вибори – програма розвитку Польщі”, - заявила Шидло.

За її словами, йдеться про “зовсім нову модель розвитку Польщі”. Шидло підкреслила, що уряд має амбіції створити “польську марку”, яка конкуруватиме з найкращими в світі.

У свою чергу міністр розвитку Польщі Матеуш Моравецький підкреслив, що завдання влади - підняття рівня ВВП країни. За його словами, сьогодні ВВП Польщі на душу населення становить 70% від середнього по ЄС, в 2030 році країна в результаті здійснення реформ має догнати ЄС, а в 2040 році на 12,8% випередить середній показник по Єврсоюзу.

“Це відобразиться і на зарплатах – середню європейську зарплату поляки отримуватимуть в 2030 році”, - констатував міністр розвитку РП.

Моравецький наголосив, що його план розвитку включатиме п’ять основних елементів: реіндустріалізацію, розвиток інноваційних фірм, капітал для розвитку, експансію за кордоном, а також соціальний і територіальний розвиток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-