Порошенко розповів спікерам NB8 про ситуацію на Донбасі

Порошенко розповів спікерам NB8 про ситуацію на Донбасі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прийняв делегацію голів парламентів Данії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії та Швеції, яка перебуває в Україні зі спільним робочим візитом.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко докладно поінформував керівників парламентів про ситуацію на Донбасі. Було наголошено на тому, що Росія та підтримувані нею бойовики продовжують ігнорувати всі зобов’язання у рамках Мінських домовленостей. Він наголосив на необхідності продовження санкцій щодо країни-агресора задля припинення агресії.

"Тільки координація наших дій, лише концентрований тиск та санкції можуть вплинути на Росію. Дуже важливо мати абсолютно прозорий механізм санкцій, оскільки це не питання того, що ми хочемо когось покарати або досягти якихось економічний цілей. Це мотивування Росії зупинити агресію", - підкреслив Президент, відзначивши важливість стабілізації ситуації та розгортання міжнародної присутності на Донбасі.

Порошенко також звернув увагу на питання звільнення заручників та незаконно утримуваних у Росії українських громадян - Надії Савченко, Олега Сенцова та інших. Він підкреслив, що Савченко, яка є народним депутатом та делегатом ПАРЄ від України, вже більше ніж 1,5 року безпідставно утримується у російській в'язниці.

Сторони також приділили значну увагу питанню деокупації Криму. Глава держави зазначив, що наша країна співпрацює із Радою Європи у цьому питанні - сформували нову комісію, яка відвідає місця, де Росія порушує права українців та кримських татар. Крім того, Президент навів численні факти порушення прав людини у Криму і закликав парламенти країн Північної Європи та Балтії тримати це питання під пильною увагою.

Спікери NB8 відзначили зусилля України у контексті втілення всеохоплюючого плану реформ. Представниця Латвії зазначила, що її країна, яка нинішнього року головує у NB8, прагне надавати більшу допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-