"Права людини у Криму": Європарламент готує резолюцію

Укрінформ
Європарламент цього тижня ухвалить резолюцію про ситуацію із правами людини у Криму, особливо щодо кримських татар.

Дебати і голосування з цього питання відбудуться у четвер, 4 лютого, у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Питання включено до порядку денного пленарного засідання законодавчого органу ЄС у рамках традиційних слухань про порушення прав людини, демократії і верховенства права.

У зв’язку із другою річницею тимчасової окупації РФ Криму у Європарламенті запланована низка міжнародних заходів. Акцію протесту через агресивну політику Кремля, на підтримку територіальної цілісності України та з вимогами до світового співтовариства і ЄС продовжувати тиск на агресора та пошуку міжнародно-правових, політичних механізмів деокупації півострова проведуть у Брюсселі українські активісти та європейські друзі України.

Як відомо, військове вторгнення Росії на суверенну українську територію АР Крим розпочалося 20 лютого 2014 року. Початком тимчасової окупації Криму та міста Севастополя, згідно з українським законодавством, вважається дата набрання чинності Резолюції № 68/262 Сесії Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року про підтримку територіальної цілісності України.

Завершенням тимчасової окупації вважатиметься дата, з якої ця резолюція втратить чинність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-