Набула чинності заборона ще на 70 російських товарів

Набула чинності заборона ще на 70 російських товарів

Укрінформ
У вівторок, 2 лютого, набула чинності постанова Кабінету міністрів, яка передбачає введення продовольчого ембарго на російські товари.

Про це йдеться в постанові уряду від 20 січня 2016 року "Про внесення змін до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, що походять з Російської Федерації".

До цього переліку заборонених російських товарів додались: цибуля ріпчаста, чай зелений (неферментований), у первинних упаковках масою нетто не більш як 3 кг; готова або консервована риба; ікра осетрових (чорна ікра) та ікра інших риб; білий шоколад; драже та аналогічні їм солодощі, у вигляді драже; кондитерські вироби у вигляді гумки або желе, включаючи фруктову пасту (мармелад) у вигляді кондитерських виробів з цукру; шоколадні цукерки, які містять алкоголь; печиво солодке сухе, повністю або частково покрите шоколадом чи іншими виробами, з вмістом какао та інші.

Нагадаємо, Росія 1 січня 2016 р. офіційно ввела продовольче ембарго щодо України. Міністерство економіки України ще у грудні 2015 року запропонувало у відповідь ввести імпортні мита на російські товари й заборонити частину імпорту з РФ.

30 грудня уряд схвалив дві постанови про контрдії на незаконні дії Російської Федерації. Перша постанова - про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять із РФ. Друга постанова - про ставки ввізного мита щодо товарів із Росії. У цей же день Кабмін офіційно ввів санкції проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-