Гаага дозволила розслідувати злочини 2008 року в Грузії

Гаага дозволила розслідувати злочини 2008 року в Грузії

Укрінформ
Міжнародний кримінальний суд дозволив канцелярії прокурора почати розслідування злочинів,  скоєних в 2008 році в Південній Осетії і Грузії. 

Про це повідомляє meduza.io.

«У рішенні зазначається, що злочини були скоєні на грузинській території, оскільки світова спільнота не визнає незалежності республіки. Злочини були скоєні в ході «міжнародного воєнного конфлікту» з 1 липня по 10 жовтня 2008 року. Суд отримав заяви від більш як шести тисяч потерпілих», - йдеться у повідомленні.

У рішенні суду згадується, що після укладення перемир'я в серпні 2008 року російські війська створили на кордоні буферні зони. Грузини, що проживали в цій зоні,  як зазначається в документі, зазнавали нападів і після перемир'я.

У серпні 2008 року стався воєнний конфлікт між Росією і Грузією, який розпочався з перестрілок на адміністративному кордоні між Південною Осетією і Грузією. За офіційними даними, РФ втратила 74 особи. Південна Осетія заявляла, що втратила 32 військовослужбовця і співробітника МВС. Втрати Грузії становили 154 військовослужбовця і 32 співробітника МВС.

У самопроголошеній "республіці" Південна Осетія стверджували, що під час конфлікту загинули близько 1600 мирних жителів. У Слідчому комітеті РФ, який завів кримінальну справу про геноцид, заявляли, що загинули 162 мирні жителі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-