Справу Мосійчука відклали на місяць

Справу Мосійчука відклали на місяць

Фото
Укрінформ
Печерський районний суд Києва відклав на 26 лютого розгляд клопотання Генпрокуратури щодо обрання міри запобіжного заходу нардепу Радикальної партії Ігорю Мосійчуку.

Про це заявила слідча суддя Катерина Москаленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Суддя поінформувала учасників процесу, що розгляд справи перенесено на 26 лютого у зв'язку з тим, що сьогодні Ігор Мосійчук до 18.00 повинен повернутися до Інституту ім. Шалімова, про що йдеться у листі головного лікаря медичного закладу.

За словами прокурора Миколи Наливайка, лікарі Мосійчука відпустили на дві години. "Будемо сподіватися, що через місяць Ігор Мосійчук буде здоровий і не потребуватиме медичної допомоги. Ми свого рішення не змінили і будемо наполягати, щоб Мосійчука взяли під варту", - сказав Наливайко.

Фото: Олена Худякова/Укрінформ

Крім того, сьогодні під час розгляду справи адвокати просили суддю повернути до прокуратури клопотання щодо обрання запобіжного заходу для Мосійчука для визначення підсудності у цій справі. Захисники також наголосили, що справу їх підзахисного має розглядати не прокуратура, а Антикорупційне бюро.

Нагадаємо, що нардеп прийшов на засідання після тривалої перерви, пов'язаної із погіршенням стану здоров'я. 

Мосійчук підозрюється у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою"), ч. 2, 3 ст. 296 ("Хуліганство"), ч. 1, 2 ст. 350 ("Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок"), ч. 1 ст. 376 ("Втручання в діяльність судових органів"), ч. 1, 2 ст. 377 ("Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного") Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-