Порошенко підписав закон про іномовлення

Порошенко підписав закон про іномовлення

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про систему іномовлення України», який був ухвалений Верховною Радою 8 грудня 2015 року.

Про це повідомляється на сайті Глави держави.

"Сьогодні в умовах гібридної війни це питання виживання нашої країни, питання ефективної протидії пропагандистській роботі, яку здійснюють проти нашої країни, витрачаючи десятки і сотні мільйонів, пропагандисти країни-агресора", - зазначив Порошенко.

За його словами, головним критерієм роботи іномовлення має бути об'єктивність подачі інформації про ситуацію в Україні - впровадження реформ, оборонну політику держави.

«Саме це має бути критерієм ефективності інформаційної політики. Ми не маємо копіювати пропагандистські методи країни-агресора. Навпаки - наші журналісти мають доносити правду про війну в Україні і тим самим завойовувати довіру на відміну від пропагандистів», - підкреслив Порошенко.

У свою чергу, міністр інформаційної політики Юрій Стець запевнив Главу держави, що за два місяці буде завершено реформу іномовлення в Україні. «Про Україну мають знати не тільки як про країну, в якій зараз є велика кількість проблем, а й про її історію, культуру, привабливість, хороший інвестиційний клімат, можливості туризму і про те, що тут живуть добрі і хороші люди», - сказав міністр.

Глава держави відзначив необхідність відновлення українського мовлення у звільнених від окупації районах Донбасу, донесення правди про ситуацію на окупованій  території, побудову для цього відповідної інформаційної мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-