Північний потік-2 не має жодного економічного сенсу - Порошенко

Північний потік-2 не має жодного економічного сенсу - Порошенко

Оновлено
Укрінформ
Україна і Польща мають солідарну позицію щодо неприпустимості будівництва нової гілки Північного потоку.

Про це за підсумками переговорів з Президентом Польщі Анджеєм Дудою заявив Президент України Петро Порошенко.

"Ми підтвердили тверду позицію України і Польщі стосовно неприпустимості такого будівництва. З нами солідарні Словаччина і Балтійські країни", - сказав Порошенко.

Глава Української держави висловив також переконання, що позицію щодо неприпустимості будівництва Північного потоку поділяють і партнери по Євросоюзу.

Він зазначив, що цей проект не має жодного економічного сенсу і є суто політичним за своєю природою.

"Ми домовилися докладати зусиль для прийняття Єврокомісією рішення, яке б не допустило збільшення залежності України та Польщі від російського газопостачальника", - сказав Порошенко.

Він також подякував Польщі за завершення розробки техніко-економічного обгрунтування для побудови інтерконектора, а також за позицію щодо неприпустимості реалізації проекту "Північний потік-2".

"Це є тверда позиція України, це є тверда позиція Польщі. Ми координуємося з нашими партнерами зі Словаччини, з балтійських країн, зі скандинавських країн, з Італією та іншими країнами ЄС. Запевняємо, що цей проект не має аж ніякого економічного сенсу, він є виключно політичним. І ми вважаємо неприпустимим надавати можливості політичного тиску на як на країни-члени ЄС, так і на Україну внаслідок реалізації цього проекту", - резюмував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-