Лідери ЄС і Столтенберг зустрінуться з Порошенком у Брюсселі

Лідери ЄС і Столтенберг зустрінуться з Порошенком у Брюсселі

Укрінформ
У керівних інституціях Європейського союзу підтверджують заплановані наступного тижня зустрічі з Президентом України Петром Порошенком.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили в Єврокомісії і Європейській раді.

«Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер наступного тижня, у середу, 16 грудня, зустрінеться у Брюсселі з президентом України Порошенком», - повідомив речник керівника Єврокомісії Маргарітіс Шінас.

У свою чергу в Європейській раді також підтвердили зустріч українського лідера із Дональдом Туском, а також Президентом Європарламенту Мартіном Шульцом.

За результатами зустрічей, увечері, 16 грудня, відбудеться спільний підхід до преси Порошенка, Юнкера та Шульца.

На другий день візиту, 17 грудня, Президент України також зустрінеться з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і головнокомандувачем збройних сил НАТО в Європі генералом Філіпом Брідлавом.

Як заявив сам Глава держави, метою візиту до Брюсселя є «поставити остаточну крапку» у продовженні політичних і економічних санкцій ЄС проти Росії.

У четвер, 17 грудня українці у Бельгії і європейські друзі України планують провести у центрі Брюсселя акцію з вимогами продовжити режим санкцій проти РФ та скасувати для українських громадян безвікий режим з країнами ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-