Порошенко розповів про участь України у розробці Глобальної кліматичної угоди

Порошенко розповів про участь України у розробці Глобальної кліматичної угоди

Укрінформ
Україна бере активну участь у розробці Глобальної кліматичної угоди.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час свого виступу у Парижі на 21-й сесії Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми повинні надати поштовх досягненню компромісу щодо нової Глобальної кліматичної угоди для того, щоб вона набула чинності у 2020 році. Україна бере активну участь у розробці цього ключового документу", - сказав Президент.

Так, за його словами, документ має бути засновано на кількох принципах. Перш за все, нова угода повинна бути застосована для всіх країн. По-друге, диференціація в цій угоді має бути заснована на обгрунтованих економічних і соціальних показниках, а також бути гнучкою і юридично обов'язковою. По-третє, вона повинна надати ринкові і неринкові інструменти для виконання зобов'язань, і кожна країна повинна мати рівний і недискримінаційний доступ до цих інструментів.

При цьому, як підкреслив Порошенко, угода має передбачати зміцнення міжнародного співробітництва у галузі адаптації до зміни клімату, у тому числі обмін інформацією про найкращі доступні інструменти і технології.

"У нас є дуже багато проблем - тероризм, війни, міграція, але є тільки одна проблема, яка робить нас рівними за уразливістю. Це проблема зміни клімату. Її вирішення є іспитом для всіх народів. Давайте не будемо забувати стару істину - "Дім, поділений в собі, не встоїть". Земля - це наш дім. І принаймні цього разу він не може бути розділений зсередини", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-