Росія створила у Європі нові лінії розколу - Порошенко

Росія створила у Європі нові лінії розколу - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія робить усе можливе, аби розколоти Європу.

Про це він сказав у п'ятницю під час виступу у Лейденському університеті в Нідерландах, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Багато хто думає, що щойно ситуація стихне в Україні - ситуація у Європі такою, як була раніше. Але, враховуючи настрої у Росії, це видається просто бажаним. Агресія Росії у Криму і на Донбасі не лише завдала удару по довірі і впевненості в Європі - вона створила нові лінії розколу у Європі", - наголосив глава держави.

За його словами, це розкол між народами, де президенти вибрані чи обрані, між тими, де є свобода слова і де діє пропаганда, а також між тими, де поважаються права людини чи ними нехтують. "Той факт, що багато людей у Європі хочуть не звертати на це уваги, не означає, що цього немає", - підкреслив Порошенко.

Він звернув увагу на те, що базові цінності Європи, такі як єдність, непорушність кордонів, верховенство цінностей, абсолютно не сприймаються Росією.

"Мова не йде про непорозуміння між Росією та Заходом щодо майбутнього Європи - просто у Росії й Заходу абсолютно різні плани. Захід хоче створити коло довіри, а Росія - зону впливу", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-