Україна приєдналася до угоди WTO GPA про держзакупівлі

Україна приєдналася до угоди WTO GPA про держзакупівлі

Укрінформ
Україна приєдналася до угоди Світової організації торгівлі про державні закупівлі (WTO GPA).

Про це повідомив у Фейсбуці заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

"Українська заявка на приєднання до #‎GPA‬ (Угода про публічні закупівлі) була одноголосно схвалена сторонами угоди! Шлях, який розпочався у 2011 році, нарешті добіг успішного кінця! Це однозначна дипломатична перемога України, приєднання до підугоди в рамках СОТ, яка відкриває взаємний доступ до ринків публічних закупівель", – написав він.

При цьому Нефьодов назвав економічні вигоди для України: "Наш ринок і так вже відкритий багато років для іноземців. В будь-якому випадку, навіть якби цього не було, іноземні компанії можуть собі дозволити відкривати в Україні філії та працювати через них".

"У той же час ринки інших країн були для наших виробників закриті - і важко очікувати, що середнє вітчизняне підприємство б відкривало філію в Новій Зеландії чи Норвегії", - написав він.

За словами заступника міністра, Україна фактично приєдналась за схемою "ми не міняємо нічого в нашому законодавстві - але отримуємо доступ до ваших ринків" (додаткові наші зобов'язання - тільки переклад англійською оголошень про тендери вище порогів GPA).

Зазначимо, що угода відкриває Україні доступ до ринків державних закупівель 43 країн, зокрема США, Канади, Японії, Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-