Рада ухвалила закон про прозорість АМКУ

Рада ухвалила закон про прозорість АМКУ

Укрінформ
Народні депутати ухвалили закон №2102 щодо забезпечення прозорості діяльності Антимонопольного комітету України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 263 нардепи.

Зокрема, закон передбачає, що інформація з обмеженим доступом, одержана Антимонопольним комітетом України, його відділеннями, використовується ними виключно з метою забезпечення виконання завдань, визначених законодавством про захист економічної конкуренції, і не підлягає  розголошенню та оприлюдненню, крім надання інформації органам слідства та у випадку недотримання вимог, встановлених Законом «Про доступ до публічної інформації», інших випадків встановлених законом.

Законодавчим актом визначено, що підлягає оприлюдненню на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету протягом 10 днів інформація щодо прийняття розпорядження про початок розгляду справи, про узгоджені дії, концентрації. Також на сайті Антимонопольного комітету протягом 10 робочих днів має оприлюднюватися рішення, прийняте за результатом розгляду заяв, справ про узгоджені дії чи концентрації.

Рішення підлягає оприлюдненню в повному обсязі, крім інформації, яка  визначена з «обмеженим доступом». Така інформація має бути виключена або зачорнена, чи змінена в інший спосіб, який забезпечує її достатній захист та достатню прозорість щодо обгрунтування органом Антимонопольного комітету прийнятого рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-