Гройсман закликає ЦВК якнайшвидше призначити

Гройсман закликає ЦВК якнайшвидше призначити "зірвані" вибори

Укрінформ
Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман закликає ЦВК якнайшвидше призначити вибори у Маріуполі і Красноармійську, де вони були зірвані.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Усі повинні зрозуміти – виборів за старими "темними" схемами вже більше не буде. Я закликаю ЦВК якнайшвидше призначити вибори у цих містах (Маріуполь і Красноармійськ - ред.), у свою чергу Верховна Рада максимально швидко прийме необхідні рішення", - заявив Гройсман.

Щодо зриву виборів він наголосив: "Ситуація має бути розслідувана і винні мають понести відповідальність".

В цілому, зазначив спікер, "вибори відбулися без особливих ексцесів, набагато чистіше, ніж за часів попередньої влади".

"Але, на жаль, кампанія пройшла здебільшого під загально-політичними лозунгами. І саме в цьому я вбачаю одну з причин низької явки. Люди чекали від політичних сил перш за все їх бачення того, як будуть вирішуватись їх життєво-важливі проблеми. І все ж дуже важливо, що розпочалось оновлення місцевих еліт, особливо там, де попередня влада не проявила ефективності. Впевнений, що в умовах децентралізації люди швидше зможуть оцінити ефективність тих чи інших політиків", - резюмував Гройсман.

Як відомо, президент Петро Порошенко заявив, що чекає від Верховної Ради змін до законодавства, які дозволять провести вибори в Маріуполі, які так і не розпочалися 25 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-