БПП отримає абсолютну більшість у місцевих радах – Кононенко

БПП отримає абсолютну більшість у місцевих радах – Кононенко

Укрінформ
За результатами екзит-полу від БПП представники партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" отримують абсолютну більшість мандатів в радах усіх рівнів.

Про це заявив голова виборчого штабу партії народний депутат Ігор Кононенко, повідомляє прес-служба політсили.

Зокрема, на виборах до Київської міської ради "БПП "Солідарність" посіла перше місце – 28,1%, "Самопоміч" – 10,9%, "Батьківшина" – 10,1%. На виборах до Кіровоградської міської ради БПП отримав 18,3%. На другому та третьому місці партії "Наш Край" (16,5%) та "Батьківщина" (10,5%). В Полтавську міську раду пройшли, зокрема: БПП (15,5%), "Свобода"  -13%, "Совість України" – 12,1%. На виборах до міських рад Івано-Франківська, Запоріжжя, БПП зайняв другі місця.

"Отримані результати говорять про те, що партія "БПП "Солідарність" лідирує у центральній частині Україні, а в решті регіонів займає другі місця. Загалом, ми будемо мати абсолютну арифметичну більшість депутатів у місцевих радах України. Це дозволить нашій політичній силі стати основою для створення демократичної більшості, дозволить продовжити політичну лінію Президента України Петра Порошенка, підтримати політику миру", – завив на брифінгу Кононенко.

За його словами, першими кроками новообраних депутатів від БПП у місцевих радах стане об’єднання проукраїнських політичних сил заради збереження України, підтримка реформ, націлених на децентралізацію влади та зміцнення місцевого самоврядування.

"В цьому контексті дуже важливо, щоб парламент у другому читанні прийняв конституційну реформу, яка присвячена саме децентралізації влади. Представництво нашої партії у радах всіх рівнів дозволить налагодити ефективну співпрацю між президентом, парламентом і місцевими радами", – підкреслив нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-