Безсмертний: Перемир'я на Донбасі - лише тактична гра РФ для послаблення санкцій

Безсмертний: Перемир'я на Донбасі - лише тактична гра РФ для послаблення санкцій

Укрінформ
Перемир'я, яке наразі триває на Донбасі, є лише тактичною грою Росії для послаблення санкцій ЄС.

Про це заявив представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Роман Безсмертний в ефірі одного з телеканалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія намагається у ключових глобальних гравців світу взяти паузу і спробувати знайти якісь варіанти, які б привели до зменшення впливу санкцій, тому що російська економіка всихає з високою швидкістю. Тому я би просив не думати, що це завершення конфлікту, це лише тактична гра і вона лише змінюється в акцентах", - сказав він.

Так, на переконання Безсмертного, наразі для України дуже важливо продовжувати пояснювати Європі, що маневри Росії - це не припинення конфлікту, а спроба тактично переграти цивілізований світ, який має повірити, що перемир'я може принести мир.

"Відчувається те, що європейські лідери продовжують вірити, що вмовляннями можна якось домовитися з Москвою. Але з моєї точки зору, Європі треба переглянути концепцію безпеки, треба змінити її основні акценти. Аби задекларувати, що ми бачимо загрозу світу, яка йде з Росії", - підкреслив він.

Безсмертний також зауважив, що з тривогою ставиться до саміту ЄС, на якому має бути вирішена подальша доля санкцій щодо Росії.

"Я дуже обережно до цього відношуся і з величезною тривогою, тому що сама розмова про можливість скасування санкцій уже небезпечна. Замість того, аби аналізувати загрозу і структурувати її по складових, чомусь говорять про імовірність перегляду санкцій", - резюмував представник України у Мінську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-