Безсмертний розповів, за яких умов можливі вибори на Донбасі

Безсмертний розповів, за яких умов можливі вибори на Донбасі

Відео
Укрінформ
Вибори на окупованих територіях «ДНР» та «ЛНР» без доступу загальноукраїнських ЗМІ не відбудуться, що є однією з ключових позицій України на перемовинах Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Про це повідомив представник політичної підгрупи Роман Безсмертний в ефірі Громадського.

«Ми будемо наполягати, і це ключова позиція, що вибори без вільного доступу загальноукраїнських ЗМІ - це не вибори. Принаймні це не вибори, які свідчать про те, що якась територія хоче бути частиною України», - заявив Безсмертний.

Він повідомив, що як представники Росії, так і «ДНР» та «ЛНР», категорично заперечують щодо участі у висвітленні політичного процесу українськими ЗМІ.

«Вони апелюють до того, що треба створити спеціальну акредитаційну комісію, яка буде аналізувати та тестувати засоби масової інформації на предмет їх допуску на цю територію», - пояснює дипломат.

Позиція української сторони: ЗМІ регулюють закони України.

«Мені важко уявити, що наші візаві погодяться з тим, і я не розумію, як українська сторона може відмовитися від таких речей», - додав Безсмертний.

Також представник в політичній підгрупі повідомив, що немає ніяких домовленостей з сепаратистами щодо дати виборів.

«Вибори мають відбутися згідно законів України - рішення приймається парламентом, а механізм виборів адмініструється ЦВК. ВР не приступала до розгляду цього процесу», - наголосив Безсмертний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-