Рада відкрилася. Депутати займуться змінами до закону про вибори

Рада відкрилася. Депутати займуться змінами до закону про вибори

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман відкрив ранкове засідання парламенту.

У сесійній залі зареєструвалися 270 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Народні депутати сьогодні планують розглянуть проект закону про внесення змін до прикінцевих та перехідних положень закону України про місцеві вибори, а також спробують внести зміни до постанови про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році.

Також у сьогоднішньому порядку денному питання ратифікації міжнародних угод. Зокрема, народні депутати мають ратифікувати приєднання України до Міжнародного центру вивчення питань збереження та відновлення культурних цінностей, до питання ратифікації належить і ухвалення закону про ухвалення поправок до статей 25 і 26 Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер.

Окрім того, на розгляд парламенту внесені три постанови щодо призначення народних депутатів членами комітетів. Народним обранцям сьогодні запропонований розгляд законопроекту щодо безоплатної передачі у володіння і користування конфіскованих та безхазяйних транспортних засобів.

Також депутати планують розглянути зміни до Податкового кодексу щодо оподаткування в агропромисловому комплексі та законопроект про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень. Також нардепам запропоновано ухвалити низку постанов щодо рекомендацій парламентських слухань, серед яких і щодо реформи охорони здоров'я в Україні.

У середу народні обранці можуть затвердити звіт ТСК Верховної Ради України з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області. Верховна Рада сьогодні може схвалити і внесення змін до статті 136 Кодексу законів про працю України щодо заробітної плати та матеріальної відповідальності працівників.

У повторному другому читанні народні депутати розглядатимуть законопроект про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, та деякі питання діяльності об'єктів, що виключаються з такого переліку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-