Військовим дозволили короткострокові контракти

Військовим дозволили короткострокові контракти

Укрінформ
Народні депутати ухвалили рішення щодо зменшення до 6 місяців строків військової служби за контрактом.

За відповідні зміни до закону "Про військовий обов'язок і військову службу" проголосували 253 народні обранці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається у пояснювальній записці, закон передбачає встановлення для громадян, які приймаються на військову службу за контрактом, у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) запровадження правового режиму воєнного стану та призначаються на посади, строк військової служби в календарному обчисленні від 6-ти місяців.

Крім того, запроваджується можливість дострокового припинення контракту у разі закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію.

Також у законі врахована можливість продовжити військову службу за контрактом у разі закінчення строку контракту і незавершення особливого періоду на строк 6 місяців, але до закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію.

Під час виступу з трибуни парламенту голова Комітету з питань національної безпеки й оборони Сергій Пашинський підкреслив, що ухвалений закон дозволить військовослужбовцям, які прослужили після мобілізації щонайменше 11 місяців, укладати контракти на службу в Збройних силах на півроку, тоді як до цього часу, за його словами, контракти можна було підписувати на значно більший термін - 3-5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-