В Аграрному фонді ліквідація: нестача – мільярд з гаком, а премії – 400%

В Аграрному фонді ліквідація: нестача – мільярд з гаком, а премії – 400%

Укрінформ
Перевіркою Державної спеціалізованої бюджетної установи «Аграрний фонд» встановлено, що вона не виконувала своїх  функцій з формування державного інтервенційного фонду. 

Перевіркою Державної спеціалізованої бюджетної установи «Аграрний фонд» встановлено, що вона не виконувала своїх  функцій з формування державного інтервенційного фонду. З огляду на це та фінансові порушення Держфінінспекція пропонує зазначену структуру ліквідувати.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Ревізія діяльності установи (Державною фінансовою інспекцією України, здійснена з ініціативи Мінагрополітики України - ред.) в період 2013 - 2014 років та I кварталі 2015 року підтвердила, що з початку свого існування ДСБУ «Аграрний фонд» не провела жодної товарної чи фінансової інтервенції... З огляду на наявність системних недоліків, Держфінінспекція пропонує ліквідувати ДСБУ «Аграрний фонд», передавши його функції ПАТ «Аграрний фонд», - йдеться в повідомленні.

«Незважаючи на невиконання ДСБУ «Аграрний фонд» функцій щодо формування державного інтервенційного фонду, 26 працівникам у жовтні - листопаді 2014 року було виплачено понад 400 відсотків премій. Порушення законодавства призвело до збитків 0,7 млн грн», - йдеться в матеріалах інспекції.

Крім того, на початку цього року ревізія встановила фінансові порушення на 9,9 млн грн. Протягом 2010 - 2014 років у держкомпанії було зафіксовано нестачу 380,7 тис. тонн продукції загальною вартістю 1,2 млрд грн. За цими фактами було порушено 41 кримінальне провадження, тривають досудові розслідування.

Мінагрополітики зауважує, що станом на квітень 2015 року в Аграрному фонді обліковувались лише 3,4 тис. тонн зерна, хоча, відповідно до законодавства, запаси мають становити 20% від внутрішніх річних норм споживання.

Нагадаємо, що Державна спеціалізована бюджетна установа "Аграрний фонд" була створена в 2005 році. В 2013 році на його базі був створений ПАТ «Аграрний фонд», до якого перейшли більшість повноважень ДСБУ і який наразі займається форвардними закупівлями. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-