Spiegel: Меркель розмірковує над політичним бойкотом Євро-2012 в Україні

Spiegel: Меркель розмірковує над політичним бойкотом Євро-2012 в Україні

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель розмірковує над політичним бойкотом футбольного Євро-2012 в Україні

Канцлер Німеччини Ангела Меркель розмірковує над політичним бойкотом футбольного Євро-2012 в Україні, якщо до початку чемпіонату не буде звільнено Юлію Тимошенко.

Про це у неділю повідомляє німецький тижневик Spiegel.

"Якщо опозиційного політика Юлію Тимошенко, яка перебуває за гратами, не звільнять до початку Євро-2012, Меркель рекомендуватиме міністрам свого уряду не їхати на матчі в Україну", - зазначає видання з посиланням на власні джерела в німецьких урядових колах.

Виключення буде зроблено лише для міністра внутрішніх справ ФРН Ганса-Петера Фрідріха, який відповідає в уряді також за політику у галузі спорту. За інформацією часопису, міністр планує відвідати гру збірної Німеччини проти команди Нідерландів у Харкові у випадку, якщо йому перед цим дозволять зустріч з Ю.Тимошенко.

Тим часом, як засвідчило проведене німецьким інститутом Emnid соцопитування, результати якого у неділю опубліковані в газеті Bild am Sonntag, 52% німців виступають за те, аби Ангела Меркель не їхала на матчі німецької збірної з футболу до України через політичну ситуацію в цій країні. 50% також вважають за доцільне перенести Євро-2012 до іншої країни.

Як повідомляло агентство, Україна та Польща є господарями цьогорічного чемпіонату Європи з футболу, який пройде 8 червня - 1 липня.

Ганна Снігур-Грабовська, БЕРЛІН. 29 квітня 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-