Масована ракетна атака на Україну: є поранені й руйнування у кількох областях

Масована ракетна атака на Україну: є поранені й руйнування у кількох областях

Оновлюється
Укрінформ
По всій Україні оголошували повітряну тривогу через масовану ракетну атаку РФ, у кількох областях є постраждалі і руйнування. 

Повітряні сили ЗСУ знищили 13 із 26 російських ракет різних типів, передає Укрінформ.

Вночі 15 лютого російські загарбники атакували Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55, ракетами морського базування "Калібр", балістичними ракетами "Іскандер-М" / KN-23, зенітними керованими ракетами С-300, керованими авіаційними ракетами Х-59.

Сили та засоби Повітряних Сил і Сил оборони України знищили 13 ракет різних типів:

  • 8 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;
  • одну балістичну ракету "Іскандер-М" / KN-23;
  • дві крилаті ракети "Калібр";
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59.

***

19:45 У Дніпрі через вранішній ракетний удар пошкоджені багатоповерхівки та дитсадок

За уточненою інформацією, через вранішній ракетний удар у Дніпрі пошкоджене житло містян: три будинки – дво- та п’ятиповерхівки, а також дитсадок, адміністративна, складські та виробничі будівлі. Про це в Телеграмі написав начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

***

18:52 Ракетна атака: на Київщині пошкоджені понад 20 будинків

У Київській області пошкоджено 21 приватний будинок внаслідок ранкової ракетної атаки. Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

"Київщина продовжує ліквідовувати наслідки ранкової ракетної атаки росіян. Наразі збільшилася кількість пошкоджених об’єктів. Станом на 18:00 – це 21 приватний будинок. У них частково вибиті вікна, посічені двері, пошкоджені дахи та стіни", - написав Кравченко.

Вирва та потерпілі будівлі у селі Буда, Київська область / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Він зазначив, що загиблих та потерпілих немає. За його словами, уламками пошкоджено одну автівку, а також 9 нежитлових об’єктів – паркани, гаражі, господарські приміщення.

***

16:08 На Хмельниччині внаслідок ранкової атаки РФ постраждали троє цивільних

У Хмельницькій області внаслідок ранкової атаки Росії постраждали три людини, повідомив у Телеграмі перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Він зауважив, що під час повітряної тривоги сили ППО знищили ворожу ціль, сталося загоряння приватного будинку.

«На жаль, маємо трьох постраждалих. Це чоловік 1992 року народження та жінка 1971 року народження, їхній стан - середньої важкості, надається медична допомога. А також жінка 1939 року народження: вона перебувала у шоковому стані та доставлена до закладу охорони здоров'я», - сказав Тюрін.

***

15:48 У Львові від влучання російської ракети повністю знищена електропідстанція

У Львові внаслідок російської ракетної атаки вранці 15 лютого виникла пожежа на електропідстанції, об'єкт повністю знищено, повідомив у начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

"Було влучання в електропідстанцію у Львові. Через це почалася пожежа на площі орієнтовно 150 квадратних метрів. Її гасили впродовж двох годин. Над цим працювали 29 вогнеборців, залучали 6 одиниць техніки. Підстанція повністю знищена", - йдеться у повідомленні.

Козицький зазначив, що інформації про загиблих та потерпілих на цьому обʼєкті станом на тепер немає. Офісні приміщення, які живилися від підстанції, отримують електроенергію від генераторів.

***

11:05 Через російську атаку пошкоджені об'єкти обленерго у Львові

Внаслідок російської атаки вранці 15 лютого пошкоджена інфраструктура оператора системи розподілу електроенергії у Львові, повідомляє Міністерство енергетики.

"Внаслідок удару у Львові суттєво пошкоджено кілька об’єктів оператора системи розподілу, зокрема трансформаторну підстанцію. Знеструмлено об’єкт інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

***

10:29 Пошкоджені дві школи, дитсадок і будинки: наслідки ракетного удару по Львову

У Львові внаслідок ранкового удару російських ракет пошкоджено 18 житлових будинків, дві школи і дитсадок, вибито загалом понад 400 вікон, повідомив мер міста Андрій Садовий.

"Наслідки ранкової атаки ворога на Львів. Постраждало дві школи та один садок. Вибито понад 400 вікон. Загалом пошкоджено 18 житлових будинків", – зазначив він.

У Львові внаслідок ракетної атаки пошкоджені дві школи і садок, вибиті понад 400 вікон / Фото: Андрій Садовий

За словами Садового, трьом пораненим львівʼянам надали допомогу, їхньому життю нічого не загрожує.

Наслідки ракетної атаки на Львів / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

***

10:28 У Запоріжжі кількість постраждалих внаслідок атаки зросла до шести

У Запоріжжі збільшилась кількість людей, які дістали поранення внаслідок ранкової атаки, наразі відомо про шістьох постраждалих, повідомили у Запорізькій ОВА.

“За останніми даними, 6 постраждалих (4 чоловіка, 2 жінки). Одна жінка у тяжкому стані, у інших стан середній”, - зазначили в ОВА.

***

9:17 На Івано-Франківщині через падіння уламків ракет горіли покрівлі господарчих споруд

В Івано-Франківській області внаслідок падіння уламків російських ракет сталося незначне загоряння покрівель господарчих споруд, повідомила голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

За її словами, під час ранкової повітряної тривоги українські захисники збили ворожу ціль на території Івано-Франківської області. Внаслідок падіння уламків горіли покрівлі господарчих будівель. Завдяки оперативній роботі рятувальників пожежі ліквідовані.

“Обійшлося без жертв та значних руйнувань”, - зазначила Онищук.

***

8:37 На Київщині уламки ракет впали у двох населених пунктах, є руйнування

У Київській області уламки збитих російських ракет впали у двох населених пунктах, є пошкодження.

"Станом на 8:00 падіння уламків ворожих ракет зафіксовані в двох населених пунктах одного з районів області. Вже є інформація про пошкодження 7 приватних будинків, декількох господарчих споруд та автомобіля. В будинках вибиті вікна, пошкоджені фасади, дахи", - повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

За його словами, на Київщині працювали сили ППО.

"Завдяки роботі наших захисників влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не зафіксовано. За попередньою інформацією, жертв та постраждалих немає", - підкреслив Кравченко.

***

8:22 У Львові під час ранкової атаки постраждали троє людей

У Львові внаслідок російської ракетної атаки вранці 15 лютого постраждали троє людей. У 16 житлових будинках на вулиці Науковій вибуховою хвилею вибило частину вікон, пошкоджені автомобілі, припарковані поруч.

Фото: Максим Козицький, Фейсбук

"Під час вранішньої атаки по Львову постраждали дві людини. Це чоловік та жінка, які живуть у будинках на Науковій. У них різані рани. Допомогу їм надали на місці", - повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

За його словами, "зафіксували влучання в обʼєкт інфраструктури у Львові. Триває пожежа".

"Ще одного чоловіка з гематомою надбрівної ділянки госпіталізували. Це також мешканець одного з будинків, які постраждали від вибухової хвилі", - додав Козицький.

Голова Львівської ОДА також повідомив, що у Львові одна російська ракета влучила в землю неподалік житлових будинків на вулиці Науковій.

За його словами, пошкоджені вікна у пʼяти- і девʼятиповерхівках, у яких живуть люди, і вікна у Центрі зайнятості.

***

8:07 У Львові є влучання, на область летіло понад 10 ракет

На Львівщину у ніч на 15 лютого летіло понад 10 ворожих ракет, у Львові є влучання у об’єкт інфраструктури. повідомив мер Андрій Садовий .

“За попередньою інформацією, на наш регіон летіло понад 10 ракет. Протиповітряна оборона добре відпрацювала цю атаку, але все ж маємо одне попадання у об’єкт інфраструктури", - зазначив він.

За словами Садового, вибуховою хвилею вибило вікна у житлових будинках на вулиці Науковій, також пошкоджена школа.

***

08:00 У Хмельницькій області внаслідок російської ракетної атаки є пошкодження цивільних об’єктів.

"Сьогодні вранці ворог знову завдав масованого удару по Україні. На Хмельниччині є ушкодження цивільних об’єктів", - повідомляє Хмельницька обласна державна адміністрація.

***

07:55 Ворог зранку атакував Запоріжжя. Постраждали 4 людини, є руйнування.

“Вранці ворог атакував Запоріжжя. Обстрілу зазнав інфраструктурний обʼєкт. За попередніми даними, постраждали чотири людини”, - повідомляє в.о.міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

***

07:38 Війська РФ вранці атакували обʼєкти цивільної інфраструктури на Дніпропетровщині.

"Ранок на Дніпропетровщині почався з вибухів! Ворог атакував обʼєкти цивільної інфраструктури. Дякую за роботу силам ППО! Всю інформацію уточнюємо. Деталі – згодом", - зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

***

07:20 На Полтавщині внаслідок атаки ворога є влучання у складське приміщення, виникла пожежа.

"Вночі ворог атакував Полтавщину. Є влучання у складське приміщення у Миргородському районі. Це спричинило пожежу на площі 100 квадратних метрів. На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих", - зазначив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

***

07:00 У Запоріжжі зранку пролунав вибух. Є влучання по об'єкту інфраструктури. Одна людина поранена.

“Попередньо - влучання по обʼєкту інфраструктури Запоріжжя. Одну людину поранено, інформація щодо інших постраждалих уточнюється”, - написав начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

***

6:37 У Львові дуже гучно, працює ППО.

«Львів. Дуже гучно. Нічого не знімаємо. Ніде не викладаємо. Працює ППО» - повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

***

6:19 У Києві пролунали вибухи, працює ППО.

«Вибухи в місті. Працює ППО.Не покидайте укриттів!», - повідомив мер столиці Віталій Кличко.

***

6:06: Жителів Київщини попереджають про ракетну атаку, у регіоні працюють сили ППО.

«Жителі Київщини!  Ракетна атака!», - повідомила Київська обласна військова адміністрація у Телеграмі.

***

О 5.00 повітряна тривога поширилася на всю країну.

«Кривий Ріг- терміново в укриття», - написали Повітряні сили ЗСУ о 05:07.

«Кіровоградщина ракети у вашому напрямку», - повідомили о 05:13.

«Ракета на Кіровоградщині курс північно-західний», - додали в Повітряних силах о 05:23.

Читайте також: Ворог накопичує ресурси для масованої ракетної атаки - Гуменюк

«Увага! Спостерігається активність ворожої тактичної авіації на північно-східному напрямку!», - повідомили о 05:28.

«Ракета на Черкащині, курс північно-східний», - повідомили о 05:31

«Перша група крилатих ракет в Сумській області, в напрямку Чернігівщини», - написали Повітряні сили о 05:35

«Ракети прямують на Київ», - повідомили о 05:38.

«Ракета на Вінниччині курсом на захід», - йдеться у повідомленні за 05:41.

«Київ терміново в укриття!», - наказали у Повітряних силах о 05:48

«Ракета в Житомирській області курсом на Київ», - поінформували о 05:51

«Друга група крилатих ракет в Сумській області, в напрямку Полтавщини», - йдеться у повідомленні за 05:55.

«Ракети маневрують з Київської області на Черкаську, Вінницьку та Житомирську», - повідомили о 06:02

«Рівне група ракет у вашому напрямку», - повідомили о 06:05

«Керована авіаційна ракета, імовірно Х-59, в напрямку Дніпра!», - повідомили о 06:08

«Ракети на Вінниччині у східному напрямку.», - повідомили о 06:10

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 15 лютого у Росії з аеродрому Оленья злетіли кілька бомбардувальників Ту-95мс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-