На Вінниччині реалізували 33 інвестпроєкти загальною вартістю майже 1,5 млрд грн  - Борзов

На Вінниччині реалізували 33 інвестпроєкти загальною вартістю майже 1,5 млрд грн - Борзов

Укрінформ

На Вінниччині у поточному році попри воєнний час реалізували 33 інвестиційних проєкти загальною вартістю майже 1,5 млрд грн.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Важливо, що економіка на Вінниччині працює, розвивається бізнес та підприємництво. Поступово налагоджується логістика постачання сировини та збуту продукції. Попри війну, цього року на території області реалізовано 33 інвестиційних проєкти загальною вартістю майже півтора мільярди гривень», - сказав Борзов.

За його словами, завдяки реалізації інвестиційних проєктів створено понад тисячу нових робочих місць.

Наразі в області працюють майже 84 тис. суб’єктів малого підприємництва. Їх стало більше на 4,4 тисячі. Малих підприємств в області побільшало на 466, майже на чотири тисячі збільшилась кількість фізичних осіб-підприємців.

«Це вказує на те, що у Вінницькій області позитивний інвестиційний клімат. А від цього маємо надходження до бюджетів усіх рівнів, що так необхідно для забезпечення оборони країни та області. Лише за дев'ять місяців цього року надійшло податків на 20% більше у порівнянні з відповідним періодом 2022 року», - зазначив начальник ОВА.

Читайте також: Сергій Борзов: Вінницькі будівельники повністю відновили десять будинків на Херсонщині

Він також зазначив, що позитив є і в експортно-імпортній діяльності Вінниччини. Так, лише за десять місяців поточного року зовнішньоторговельний оборот перевищив минулорічний показник на 16% більше і становить 2 млрд дол. США.

Зовнішньоторговельні операції проводяться з партнерами зі 123 країн світу.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-