Сергій Борзов: Вінницькі будівельники повністю відновили десять будинків на Херсонщині

Сергій Борзов: Вінницькі будівельники повністю відновили десять будинків на Херсонщині

Укрінформ

У межах проєкту «Пліч-о-пліч» вінницькі будівельники повністю відновили десять пошкоджених будинків жителів деокупованого селища Калинівське Бериславського району Херсонської області.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Після звільнення правобережжя Херсонщини Президентом була започаткована ініціатива «Пліч-о-пліч». Вона передбачає відновлення зруйнованих внаслідок збройної агресії РФ будинків та об'єктів соціальної інфраструктури населених пунктів цієї області, які були окуповані агресором. Будівельні бригади, сформовані на території Вінниччини, станом на 27 грудня повністю відновили перші десять будинків селища Калинівське Бериславського району», - сказав Борзов.

За його словами, ще наприкінці травня робоча група, до складу якої увійшли представники Вінницької ОВА, обстежила 189 зруйнованих і пошкоджених об’єктів житлової та соціальної інфраструктури селища міського типу Калинівське. Було сформовано 189 дефектних актів на будівлі, а також виготовлено 2 технічних звіти на будівлі закладів дошкільної та середньої освіти, які потребували першочергово відновлення.

Згідно з листом начальника селищної військової адміністрації Калинівського Максима Кожем’яки, були визначені 40 першочергових об’єктів, які потребували відновлення. Йдеться про житло, яке належить людям із категорії соціально незахищених. Тому було прийняте рішення відновлювати ці будинки у першу чергу.

Позаяк фінансування відновлення населених пунктів Херсонщини здійснюється коштом обласних і місцевих бюджетів, з обласного бюджету Вінниччини було виділено 3 млн грн для здійснення таких заходів та робіт. За рахунок цих коштів закуплялися будівельні матеріали самою Калинівською територіальною громадою. А відновні роботи, починаючи з липня, на волонтерських засадах виконувались жителями Вінниччини. Загалом до цієї роботи долучилися 125 жителів із 25 територіальних громад Вінницької області.

Читайте також: Вінниччина – лідер з упровадження стандартів європейської безпеки - Борзов

Наразі у планах вінничан на відновлення об'єктів у межах проєкту «Пліч-о-пліч» в Калинівському залишаються ще 30 будинків. Відновні роботи поновлять, як тільки надійде фінансування з державного бюджету для здійснення цих заходів.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-