В УГКЦ спростували інформацію про зміну керівництва Андріївської церкви у Львові

В УГКЦ спростували інформацію про зміну керівництва Андріївської церкви у Львові

Укрінформ
В Українській греко-католицькій церкві заявили, що рішення про нове керівництво церкви Святого Андрія, де відбулися зйомки кліпа Христини Соловій та Сергія Жадана, не ухвалювалося, оскільки ведеться розслідування.

Про це повідомляє ZAXID.NET із посиланням на керівника пресслужби Курії Львівської архиєпархії УГКЦ Михайла Квасюка, передає Укрінформ.

«На даний момент ведеться розслідування. Допоки ведеться розслідування, не можуть вноситися якісь зміни в духовному керівництві храму чи в інших моментах. Будь-які виклики потребують рішень. Однак на даний момент не було йо. Отці, які служать у храмі, продовжують своє служіння без змін», – сказав Михайло Квасюк.

Він додав, що рішення відсторонювати чи звільняти духовенство в храмі Святого Андрія ухвалює протоархимадрит Василіанського чину.

«На офіційній сторінці абсолютно немає рішення щодо зміни служіння отців, які зараз виконують душпастирство у даному храмі», – сказав Михайло Квасюк, додавши, що відповідна заява ієромонаха УГКЦ Юстина (Юрія) Бойка є «особистою думкою отця Юстина».

Раніше у ЗМІ з посиланням на ієромонаха УГКЦ Юстина (Юрія) Бойка була оприлюднена інформація про те, що керівництво Андріївської церкви УГКЦ у Львові звільнять через зйомки у храмі кліпа письменника Сергія Жадана та співачки Христини Соловій.

"Провина отців є явною у цій ситуації. Окрім морального принципу вони порушили ще й принцип церковного права, який каже, що не можна церкву використовувати для інших цілей, окрім молитви і того, що служить слову Божому", — сказав отець Юстин.

Водночас Львівська архиєпархія УГКЦ заявила, що надалі дозвіл на зйомки кліпів у її храмах надаватимуть архиєпископи.

"Архиєпархіальний уряд суворо засуджує дії, які відбулися у храмі Святого апостола Андрія. Надалі без благословення місцевого ієрарха не дозволено знімати кліпи у храмах!" – заявив архиєпископ і митрополит Львівський Ігор.

Читайте також: Жадан став лауреатом премії «Шведського PEN»

Як повідомлялося, 20 жовтня вийшов спільний кліп Сергія Жадана та Христини Соловій на пісню "Серце", зйомки якого частково відбувались у храмі Святого Андрія у Львові.

У відео Жадан іде вулицями Львова до Соловій, яка чекає на нього у храмі. Паралельно показані й інші пари, зокрема жінки, які цілуються. Це викликало негативну реакцію Церкви.

Представники парафії святого Андрія, отців Василіян УГКЦ закликали музикантів видалити відео з Мережі.

Жадан і Соловій стверджують, що жодного святотатства в роботі не закладалося. За словами Жадана, у кліпі церква є "певною метафорою".

Фото: pilgrimage.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-