В. о. глави МКІП спростовує інформацію про «злісне» порушення ним правил дорожнього руху та незадеклароване авто

В. о. глави МКІП спростовує інформацію про «злісне» порушення ним правил дорожнього руху та незадеклароване авто

Укрінформ
Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційні політики Ростислав Карандєєв спростовує поширену деякими медіа інформацію щодо "систематичних порушень правил дорожнього руху" та "невиконання вимог декларування".

Про це йдеться в його офіційній заяві, переданій Укрінформу.

«Оскільки мені нічого приховувати, я відповів на телефонний дзвінок журналістки Слідство.ІНФО і надав документи, які її цікавили. Після нашого спілкування та виходу відповідної публікації мережею розлетілась інформація про «злісні» порушення мною правил дорожнього руху та невиконання вимог щодо декларування. Вважаю за потрібне це прокоментувати», - зазначив він.

За словами Карандєєва, за останній рік він має "єдиний штраф за неправильне паркування".

"У 2015 році я був запідозрений у керуванні автомобілем у нетверезому стані. За рішенням суду - не кермував рік. Я повною мірою поніс відповідальність за цей інцидент перед законом", - додав посадовець.

Стосовно ситуації з декларуванням, він зауважив, що Національне агентство з питань запобігання корупції провело повну перевірку його декларації за 2020 рік. Він підкреслив, що отримані зауваження були враховані у повторно поданій виправленій декларації.

Читайте також: Декларації за тиждень подали понад 5 тисяч посадовців – НАЗК

"Автомобіль Mazda CX5, яким я зараз користуюсь, належить батькові моєї дружини. До 2022 року я кермував вказаним автомобілем вкрай рідко, тож це не потребувало декларування. Після початку повномасштабної війни я користуюся автівкою тестя постійно, що, звісно, буде відображене в декларації, яку я обов’язково подам, щоб уникнути непорозумінь у цій темі", - пояснив Карандєєв.

Як повідомлялося, видання «Слідство.Інфо» опублікувало матеріал, в якому заявлялося, що нинішній виконувач обов'язків міністра культури та інформаційні політики Карандєєв "керував автівкою у нетверезому стані, потрапляв у ДТП та неодноразово отримував штрафи". У матеріалі також зазначено, що "ні посадовець, ні його дружина не є власниками жодних транспортних засобів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-