Польща передала 26 «швидких» з обладнанням для підтримки ЗСУ під час контрнаступу

Польща передала 26 «швидких» з обладнанням для підтримки ЗСУ під час контрнаступу

Укрінформ
Посольство Польщі в Україні передало 26 «швидких» для підтримки українських підрозділів під час контрнаступу. Це перша партія з 40 автомобілів, які уряд РП вирішив відправити для ЗСУ.

Про це передає Укрінформ з посиланням пресреліз Посольства Республіки Польща у Києві.

«На прохання Президента Володимира Зеленського уряд Матеуша Моравецького передав 40 автомобілів швидкої допомоги з обладнанням для підтримки українських підрозділів під час контрнаступу. 22 травня ми передали Збройним силам України перші 26 машин швидкої допомоги», - йдеться у повідомленні.

У Посольстві зауважили, що це ще одна велика ініціатива в сфері медичної підтримки, яку останнім часом реалізує уряд Польщі: «Минулого тижня закінчилась навчальна місія для майже 200 українських парамедиків із новостворених бригад. Навчання проводять інструктори-рятувальники Групи гуманітарно-медичної допомоги, призначені Канцелярією Прем’єр-міністра».

У пресрелізі зазначається, що Польща підтримує Україну від початку російської агресії – серед іншого, у сфері медичної допомоги. «Наразі було передано велику кількість ліків, перев’язувального матеріалу та медичного обладнання. Польща доставляє також медичне спорядження для бойових підрозділів - особисті аптечки або рюкзаки екстреної допомоги», - повідомили у Посольстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-