ЄБРР допоможе Україні з діджиталізацією геологічних даних

ЄБРР допоможе Україні з діджиталізацією геологічних даних

Відео
Укрінформ
Держгеонадра та ЄБРР підписали Меморандум про технічну допомогу з оцифрування вторинної геологічної інформації, розвитку ІТ-архітектури та функціоналу Державного геологічного порталу.

Про це повідомляє Державна служба геології та надр України, передає Укрінформ.

«У рамках проведення Raw Materials Week, що нині проходить у Брюсселі, за підтримки Єврокомісії та Міндовкілля України голова Держгеонадр Роман Опімах і перший віцепрезидент ЄБРР Юрген Рігтерінк підписали Меморандум про технічну допомогу з оцифрування вторинної геологічної інформації, розвитку ІТ-архітектури та функціоналу Державного геологічного порталу», - йдеться в повідомленні.

Серед завдань проєкту - переведення в цифровий формат не менше 60 тис. одиниць зберігання геологічних звітів (53% від неоцифрованого фонду), розвиток ІТ-інфраструктури (шляхом придбання сканерів, апаратного й програмного забезпечення, розробки й модернізації баз даних управління геологічною інформацією), створення англомовних сервісів баз даних управління геологічною інформацією, розвиток функціонала Державного геологічного порталу за рахунок створення наборів геологічних карт різного масштабу тощо.

Читайте також: Опалювальний сезон: Нафтогаз посилює співпрацю з ЄБРР

Наголошується, що проєкт реалізовуватимуть протягом трьох років. Наступного року планується оцифрувати щонайменше 20 тис. одиниць зберігання геологічної інформації.

Як повідомлялося, в Україні запрацював е-кабінет надрокористувача, через який можна подати заяву і пакет документів для отримання спеціальних дозволів на користування надрами, продовження строку їхньої дії, внесення змін, розширення меж, переоформлення.

Фото: www.geo.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-