Посланець Папи Римського в Україні потрапив під обстріл на Запоріжжі

Посланець Папи Римського в Україні потрапив під обстріл на Запоріжжі

Укрінформ
Кардинал-диякон польського походження Конрад Краєвський потрапив під обстріл поблизу Запоріжжя, коли доставляв гуманітарну допомогу від імені Папи Франциска. На щастя, він не постраждав.

Про це повідомляє Vatican News, передає Укрінформ.

Кардинал Конрад Краєвський вже вчетверте після повномасштабного вторгнення росії прибув в Україну за посланням Папи Римського. Священослужитель розповів, що приїхав, щоб доставити гуманітарну допомогу та «духовну близькість в ім’я Папи Франциска».

Читайте також: Релігію не можна використовувати для виправдання війни – Папа Франциск

17 вересня кардинал Краєвський був біля Запоріжжя у супроводі католицького та протестантського єпископів, а також українського військового. Краєвський розповів, що віз мікроавтобус з провіантом туди, де «більше ніхто, крім солдатів, не заходить», щоб допомогти людям, які опинились «у сірій зоні» дружньою рукою, продуктами та іншими засобами допомоги.

Коли він закінчив розвантажувати припаси для місцевих жителів, Краєвський і його оточення потрапили під обстріл з легкої зброї.

«Вперше у своєму житті я не знав, куди бігти. Тому, що просто бігти недостатньо — ви повинні знати, куди йти», — розповів кардинал.

Читайте також: Папа Римський вважає морально прийнятним постачання зброї Україні

Краєвський і ті, хто був з ним, залишилися неушкодженими та продовжили доставляти допомогу. Як зазначають у Ватикані, спершу кардинал приїхав до Одеси, а потім до Запоріжжя, де й перебуває зараз. Далі він має поїхати на Харківщину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-