Сергій Борзов: «Допомога міжнародних організацій дозволяє нам ефективно долати виклики сьогодення»

Сергій Борзов: «Допомога міжнародних організацій дозволяє нам ефективно долати виклики сьогодення»

Укрінформ

Допомога міжнародних гуманітарних організацій є вагомою підтримкою, яка дозволяє Вінниччині ефективно долати виклики сьогодення.

Про це на зустрічі з координаторами міжнародних  гуманітарних  організацій, які працюють у регіоні, сказав начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Це надзвичайно вагома підтримка, яка багато в чому дозволяє нам ефективно долати виклики сьогодення. Однак, проблем не меншає, в область прибувають нові переселенці, попереду - осінньо-зимовий та опалювальний періоди. Тому наша подальша злагоджена співпраця залишається актуальною і необхідною. Зі свого боку хочу запевнити, що команда обласної військової адміністрації, як і раніше, завжди на зв’язку, готова надати всю необхідну інформацію, супровід та сприяння у вашій діяльності», - зазначив Борзов.

Під час зустрічі, спрямованої на координацію дій ОВА та  міжнародних організацій, які опікуються ВПО, Сергій Борзов  охарактеризував стан справ в області. Він акцентував увагу присутніх на тому, що майже шість місяців співпраці з міжнародними партнерами  дозволяють покращити гуманітарну ситуацію в регіоні. Також начальник ОВА розповів про заходи, які здійснюються обласною військовою адміністрацією щодо прийому переміщених осіб, зокрема, з Донецької області, де відбувається обов’язкова евакуація.

«Станом на 18 серпня з Донецької області прийнято та зареєстровано 24 136 внутрішньо переміщених осіб. Розуміючи необхідність розгортання додаткових місць, Вінницька область продовжує готуватися до розміщення внутрішньо переміщених осіб, в тому числі, евакуйованих з Донеччини. За результатами аналізу, в області є 91 потенційний заклад як для постійного, так і для транзитного проживання ВПО. Практично всі вони потребують ремонту або закупівлі побутової техніки для створення відповідних умов проживання», - сказав він.

Користуючись нагодою, Борзов подякував міжнародними  гуманітарними  організаціям за надану у воєнний час допомогу внутрішньо переміщеним особам за напрямом «кеш», а також за надання продуктів харчування, непродовольчої гуманітарної допомоги, за ремонти та облаштування місць перебування ВПО, допомогу медичним закладам, сприяння в евакуації та іншу.

Заступники начальника ОВА презентували учасникам зустрічі систему роботи із внутрішньо переміщеними особами, запроваджену в області, окреслили коло найважливіших проблем, з якими стикається область у цьому напрямку. Також їх було поінформовано про роботу спеціально створеної онлайн системи, яка дозволяє отримати дані про потреби кожної із громад Вінниччини та пропорційно розподілити допомогу. Вона дозволяє налагодити ефективний обмін інформацією між громадами, обласною військовою адміністрацією та міжнародними гуманітарними місіями .

Читайте також: Вінниччину з ознайомчим візитом відвідали дипломати з семи держав – ОВА

Довідково. Задля задоволення потреб переселенців та представників вразливих категорій з перших днів війни до співпраці з Вінницькою областю залучені близько 15 гуманітарних місій, зокрема UNHCR, WFP, IOM, MSF, UNICEF, InterSos, а також гуманітарні координаційні центри ОСНА та ЕСНО.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-