На Івано-Франківщині викрили агітаторку за «відновлення срср»

На Івано-Франківщині викрили агітаторку за «відновлення срср»

Укрінформ
Поліція Івано-Франківської області викрила агітаторку за «відновлення срср», яка, зокрема, 24 лютого знімала обстріл місцевого аеропорту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МВС України у Фейсбуці.

«Мешканка обласного центру, 1978 року народження, під різними псевдонімами вела у соцмережах агітацію «за оновлений срср». Заперечувала факт розпаду радянського союзу і легітимність проголошення колишніми республіками незалежності. Викрили агітаторку поліцейські спільно із СБУ», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що вона адмініструвала канали в Youtube, профілі у Facebook та сторінки у ВКонтактє, де розміщувався деструктивний контент. Пропагандувала ідею «одного народу росії-Руси», відновлення пам’ятників радянським катам, повернення до сталінської конституції 1936 року.

Крім того, 24 лютого, в день початку повномасштабного нападу рф на Україну, фігурантка відправила фото ракетного обстрілу аеропорту Івано-Франківська абоненту з російським номером мобільного оператора. З ним вона вела обговорення державності, незалежності та суверенітету України, а також подій російсько-української війни.

Під час обшуку правоохоронці вилучили у прихильниці СРСР, крім українського, ще й паспорт громадянки російської федерації, а також техніку з доказами протиправної діяльності.

Повідомляється, що досудове розслідування у розпочатому кримінальному провадженні за ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури. Зловмисниці повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне їй загрожує до 10 років позбавлення волі.

президент рф Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-